Het lichaam aan het woord

Er zijn momenten in ons leven dat we uit balans raken, dat het begint te knellen en te piepen. Geen mens is hetzelfde en de uitingsvormen kunnen bij iedereen weer anders zijn.

Als we langdurige stress tegenkomen, gaan we vaak ‘in ons hoofd’ en hebben we niet eens door dat we op onze overlevingsstand door het leven gaan. Die ‘doe-modus’ is wat we wellicht geleerd hebben in ons leven, hoe we zijn opgevoed en is voor ons ‘bekend’. Er kan veel activatie zijn en ons brein hoopt daarmee de stress op te kunnen lossen. Mogelijk ervaar je klachten als onrust, een snelle ademhaling, een verhoogde hartslag, angst en paniek. Het kan ook zijn dat we op een gegeven moment ‘uit’ gaan, dat er niks uit onze handen komt, dat we nergens zin in hebben, we komen vast te zitten in een bevriezingsmodus. Wellicht zijn er sombere gedachten, lusteloosheid en algehele vermoeidheid.

Bij lichaamsgerichte therapie kijken we samen naar wat het lichaam te melden heeft. Vaak luisteren we te weinig naar ons eigen lichaam, dat zoveel wijsheid heeft. Dat doen we op een zachte en vertraagde manier, op een wijze en tempo die voor jouw zenuwstelsel goed voelt. Veiligheid is daarbij het key-word. Pas wanneer we veiligheid ervaren, is er ruimte om te openen en te gaan ontdekken wat er is. Op die manier vergroot je zelfkennis, acceptatie en ontstaat er langzaam aan meer veerkracht, perspectief en opties om door het leven te gaan.

Een traject is altijd uniek en afgestemd op jouw behoefte. In een eerste sessie bepalen we samen wat jouw behoefte is en of we samen een traject aangaan.

Ik ben (NIP) psycholoog , mindfulnesstrainer en masssagetherapeut en ben in opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner.

Als je interesse hebt en/of nieuwsgierig bent, vul onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel als mogelijk contact met je op.

Je bent van harte welkom!

Ik heb interesse in lichaamsgerichte therapie