Wie is Holistic Swan Massage?

Olav Swaan

massagetherapeut, psycholoog, mindfulness trainer

Mijn vier-jarige opleiding tot massagetherapeut heb ik gevolgd aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Ervaren therapeuten en docenten hebben mij in aanraking gebracht met de kracht en de pracht van het holistische lichaamswerk. Wat valt er veel te voelen, te ontdekken in de wereld van lichaam en geest! Het was een enerverende reis die niet altijd even makkelijk is (geweest), maar ik voel mij als mens ontzettend gegroeid en ik weet één ding zeker: massages en lichaamswerk zijn niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik wil zoveel mogelijk andere mensen ook graag de helende kracht van holistische massages laten ervaren.

Bij holistische massage(therapie) wordt het lichaam als ‘ingang’ gebruikt om naast het fysieke vlak ook mentale, emotionele en spirituele vlakken aan te raken. Het wezenlijke contact dat op die manier tot stand komt, het raken van de kern, dat wat er toe doet, vind ik prachtig. Die kern is voor de ene persoon een moment van pure ontspanning in een stressvolle periode en voor de ander gaat het om het gevoel volledig geaccepteerd te worden, het er mogen zijn. Weer een ander wil in contact te komen met zijn/haar werkelijke behoeftes. Ik vind het bijzonder dankbaar werk om bij te dragen aan het ontwikkelingsproces van anderen.

Ik werk tevens als psycholoog (NIP), mindfulnesstrainer en lichaamsgericht therapeut bij een organisatie die gespecialiseerd is in preventie en curatie van arbeidsrelevante psychische problematiek. Ik ben afgestudeerd (levensloop)psycholoog (MSc). Levenslooppsychologie gaat uit van het idee dat de menselijke ontwikkeling plaatsvindt in interactie met zijn omgeving. De mens is dus niet voorgeprogrammeerd of statisch, maar is dynamisch. Hij leert met vallen (tegenslag) en opstaan (successen). Zijn leven lang. Hierbij wordt uitgegaan van positieve psychologie, waarbij niet zozeer naar de pathologische kant van de mens wordt gekeken, maar juist naar de positieve aspecten zoals het vergroten van veerkracht en emotioneel, psychologisch en sociaal welzijn.

Daarnaast ben ik mindfulness-trainer (categorie 1 bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland) en ben ik opgeleid aan het Radboud Centrum voor Mindfulness. Mindfulness is een manier om meer bewust te kunnen observeren wat er zich in ons lichaam en onze geest voordoet, zonder dat dit direct anders hoeft te zijn. De kunst van het aanwezig zijn in het hier en nu, waardoor je intenser en bewuster kunt leven. Wil je meer weten of mindfulness of ben je geïnteresseerd in een training? Lees dan verder op de pagina over mindfulness.

Op het moment ben ik in opleiding voor Somatic Experiencing Practitioner™. Somatic Experiencing® is ontwikkeld door Peter Levine. Het is een lichaamsgerichte benadering van trauma en stressgerelateerde aandoeningen die gestoeld is op multidisciplinaire bevindingen, onder meer uit de psychologie, neurowetenschappen, en fysiologie. Zie hier voor meer info.

We hebben allemaal ons eigen verhaal, onze eigen patronen en behoeften. Ik benader iedereen met een open, onbevooroordeelde houding en maak onbevangen en met volle aandacht graag samen met jou een reis in jouw wereld van lichaam en geest!

Of je nou een goed gesprek wilt, een mindfulness-training of een massage: je bent van harte welkom !